Duikcursus

Vanaf dit seizoen zal duikcentrum Bigbubbles uit Zutphen duiklessen gaan verzorgen op zwembad de Meene. Al meer dan 10 jaar geven zij uit passie voor de duiksport duikopleidingen vanaf de basisopleiding open water opleiding tot en met een opleiding op professioneel niveau. U kunt er terecht voor alle duikmaterialen, vanaf een comfortabele snorkelset tot een complete duikuitrusting. De laatste 8 jaar zijn ze met onze duikshop gevestigd in Zutphen aan de Spittaalstraat 39.

De vaste staf van het duikcentrum bestaat uit 2 master instructeurs en 6 divecon specialisten, allemaal even dol enthousiast over duiken en duik opleidingen.  U zult ze ongetwijfeld aan of in het zwembad tegenkomen.

Waaruit bestaat een open water opleiding en waarom zou je duiken willen leren?
Wat is er mooier of kleurrijker dan het onderwaterleven op een vakantiebestemming waar je gelijk je duikuitrusting pakken en gaan genieten van al dit moois. Wat is er lekkerder om je onderwater gewichtloos te bewegen omdat je helemaal in balans bent en je voelt je zweven als een astronaut. De rust te ervaren van alleen maar je eigen bellen om je hoofd en voor de rest niets. Naast een meter snoek te zweven die er zich helemaal niets van aantrekt of je er bent of niet, of tussen de enorme scholen baarsen door te zweven in het  Bronsbergenmeer hier in Nederland.

De openwater opleiding bestaat uit:
Een theorie gedeelte (digitaal) en het theorie examen. Je kan de theorie thuis downloaden en doorlezen op elk  digitale apparaat, je maakt de oefenvragen. Tijdens een theorie avond wordt de specifieke duik theorie nog extra uitgelegd en er is altijd ruimte voor vragen ook tijdens de zwembad lessen. Na voltooiing wordt het theorie examen gemaakt. (schriftelijk 50 vragen meerkeuze)

Naast de theorie krijg je 5 zwembadduiken waarin je je duikvaardigheden leert en herhaalt, natuurlijk is er elke les ruimte om even lekker rond te duiken.

De cursus wordt vervolgd met 5 buitenduiken waarin je je geleerde duikvaardigheden laat zien en waar je steeds meer volgen het buddy systeem zelfstandig gaat duiken.

Nadat je je duikbrevet gehaald hebt mag je:
Met een Jr. openwater duiker brevet (is van 10 tot 15 jaar) , maximaal tot 12 meter diep met als buddy een dive pro of ouder / verzorger.

Met een penwater diver 15 jaar en ouder aanbevolen diepte 18 meter en zelfstandig duiken met een buddy.

Duikcursus voor jeugd en volwassenen:
De eerste duikcursus is voor de Jeugd vanaf 8 t/m 12 jaar.

De tweede duikcursus is voor de Jeugd en Volwassen vanaf 12 jaar.

Tijdens de voorverkoopdagen op 11- en 13 april as. kunt u meer informatie over de duikcursus krijgen.

Daarnaast kunt u op de openingsdag zaterdag 24ste April, een “try-dive” maken. Dit is de ideale mogelijkheid om kennis te maken met de duiksport!

Ook na deze kennismaking is het uiteraard nog mogelijk om u op te geven voor een duikcursus.

De kosten voor de Duikcursus bedragen € 345,00

Duikcentrum Bigbubbles
Duikmaterialen en duikopleidingen
Spittaalstraat 39
7201EB ZUTPHEN
E-mail: bert@bigbubbles.nl
Website: www.bigbubbles.nl